15 Praktische Tips Voor Zorgeloze Vakanties

Tips Voor een Zorgeloze Vakantie.

Praktische Tips voor een Zorgeloze Vakantie. Ga goed voorbereid op reis. Maak kopieën van belangrijke documenten. Persoonlijke hygiëne op vakantie.

Maak een checklist: Maak een lijst van alle dingen die je moet doen voordat je op vakantie gaat, zoals het regelen van vervoer, het boeken van accommodatie, het maken van afspraken voor activiteiten, enzovoort. Dit helpt je om niets te vergeten en zorgt voor een Zorgeloze Vakantie en dat je rustig op reis kan gaan.

Maak een kopie van belangrijke documenten: Maak kopieën van je paspoort, ID-kaart, verzekeringspapieren en andere belangrijke documenten en bewaar deze op een veilige plek. Zo heb je altijd een reserve als de originele documenten verloren gaan.

Reserveer een huurauto: Als je op vakantie gaat naar een bestemming waar je een auto nodig hebt, reserveer deze dan op tijd. Hierdoor weet je zeker dat je een auto hebt wanneer je aankomt en hoef je je geen zorgen te maken over vervoer.

Autohuur

Neem medicijnen mee: Neem voldoende medicijnen mee voor de duur van je vakantie, zeker als je regelmatig medicijnen gebruikt.

Neem contactgegevens mee: Neem contactgegevens mee van je verzekeraar, je arts en andere relevante contactpersonen. Zo kun je snel hulp krijgen als dat nodig is.

Wees voorbereid op het weer: Houd rekening met het weer op je bestemming en neem geschikte kleding en schoeisel mee.

Maak een reisverzekering: Een reisverzekering is essentieel voor een zorgeloze vakantie. Hiermee ben je verzekerd tegen onvoorziene gebeurtenissen zoals ziekte, ongevallen of verlies van bagage.

Plan uitstapjes: Plan een aantal leuke uitstapjes voor tijdens je vakantie. Hierdoor heb je iets om naar uit te kijken en kun je het meeste uit je vakantie halen.

Probeer te ontspannen: Onthoud dat een vakantie bedoeld is om te ontspannen.

1 Vergeet niet je huis goed achter te laten.

Zorgeloze Vakantie huis op slot
  • Vergeet niet je huis goed achter te laten. Check of al uw deuren op slot zitten en doe al uw ramen dicht en laat de gordijnen open.
  • Plaats waardevolle spullen uit het gezicht.
  • Zorg er voor dat het lijkt alsof u nog thuis bent. Dit kunt u doen door de lampen avonds automatisch aan te laten gaan met een tijdschakelaar.
  • Sluit water en gas af ook de kraan van uw wasmachine dichtdraaien.
  • Let op met wat u plaatst op bijvoorbeeld Facebook, Twitter en Instagram. Plaats berichten en vakantiefoto’s over uw vakantie achteraf in plaats van vooraf.
  • Vraag familie of buren om uw post op te halen. Zet ook de koelkast en de diepvries uit.
  • Haal stekkers uit het stopcontact ook van de koelkast en diepvries.

2 Ga goed voorbereid op reis.

Is je paspoort en rijbewijs nog geldig, in de meeste landen moet je nog een geldigheidsduur van 6 maanden hebben. Kijk ook of je een visum moet aanvragen om dat land te bezoeken.

3 Welke reisverzekeringen zijn er.

Reis verzekering koffer

Dat ligt eraan hoe lang je op reis gaat en hoeveel keer per jaar. Er zijn twee soorten verzekeringen, kortlopende en doorlopende reisverzekering.

4 Kortlopende reisverzekering.

Deze verzekering is er voor wanneer je 1 keer per jaar op vakantie gaat naar het buitenland en is maximaal 21 aaneengesloten dagen geldig.
Dit is ook een dure verzekering omdat je per dag betaald. Deze kortlopende verzekering loopt automatisch af. Dit is de voordeligste verzekering voor een weekje weg.

5 Doorlopende reisverzekering.

Met deze verzekering ben je het hele jaar door verzekerd dus ook als je een last minute boekt. Let op: De dekking van de doorlopende reisverzekering geldt voor een maximum van rond de 60 aaneengesloten vakantiedagen. De basisdekking bestaat meestal uit: vergoeding van hulpverlening, noodhulp en bagagedekking. Daarnaast kan je ook aanvullende dekkingen kiezen zoals Medische kosten, Ongevallen en Annulering. De doorlopende reisverzekering kost ongeveer 60.00 per jaar.

6 Verzekering voor een actieve vakantie.

reis verzekering

Ga je op een actieve vakantie met bijvoorbeeld Paragliding, Duiken, Kajakken, Raften of op Skivakantie kijk dan of de verzekering deze activiteiten ook dekt.

7 Ziektekostenverzekering.

Ga ook na bij je ziektekostenverzekering welke welke medische zorg wordt gedekt in het buitenland. Is bijvoorbeeld repatriëring naar Nederland gedekt?

8 Maak kopieën van belangrijke documenten.

Maak kopieën van: Paspoort, Rijbewijs, Zorgverzekering, Reisverzekering of Credit Card.
Denk ook aan: Belangrijke telefoonnummers zoals de bank voor blokkeren van je pas of creditcard en alarmnummer reisverzekering. Mail deze kopieën naar jezelf met je Gmail of Hotmail account, Zodat je er overal ter wereld bij kan.

9 Pinnen in buitenland.

bankpassen

Je Betaalpas staat standaard ingesteld op gebruik in Europa. Je kunt dan in heel Europa met je pas betalen en geld opnemen. Ga je buiten Europa op vakantie? Zet het betaalprofiel op ‘Wereld’ en kies ‘tijdelijk’ of ‘permanent’

10 Bankpas kwijt of gestolen?

Is je bankpas gestolen, kwijt of ingeslikt door een geldautomaat? Meld dit zo snel mogelijk bij je bank. Of bel de Bankpassen Meldcentrale voor blokkering van je pas en het aanvragen van een nieuwe.

Blokkeer je pas telefonisch, via de mobiel bankieren app of internetbankieren. Doe in geval van diefstal, verlies en fraude ook altijd aangifte bij de politie.

11 Bankpas blokkeren: Vanuit het buitenland.

  • ABN AMRO +31 10 241 17 20
  • ING +31 20 228 88 00
  • Rabobank +31 88 722 67 67
  • Overige banken +31 88 385 53 72 (Bankpassen Meldcentrale)

Voor het blokkeren zijn de banken 24/7 bereikbaar.

12 Paspoort en identiteitsfraude.

identiteitsfraude

Bij identiteitsfraude gebruikt iemand anders uw gegevens zoals uw naam, burgerservicenummer en geboortedatum. Hiermee kunnen fraudeurs goederen bestellen, een lening of telefoonabonnement afsluiten. U krijgt rekeningen binnen voor zaken die u niet heeft gekocht. Bij het inchecken in het hotel vragen ze om een kopie van je paspoort te maken. Laat uw ID-kaart of paspoort niet zomaar kopiëren. Maak een kopie van uw identiteitsbewijs. Bij het inchecken moet je wel je officiële paspoort laten zien om te controleren dat de kopie echt is.

13 Veilige kopie identiteitsbewijs.

Kopie ID

Burgerservicenummer en foto afdekken of doorstrepen, ook in de cijferreeks onderaan.

Maak gebruik van de officiële IDkopie-app van de Rijksoverheid.

14 Persoonlijke hygiëne op vakantie.

handen wassen

Beperk het risico op ziek worden en het oplopen van bacteriën in het buitenland.

  • Was je handen regelmatig met zeep en na toiletbezoek. Neem een desinfecterende handgel mee. Droog je handen goed af met een papieren handdoek. gebruik geen handdoek in een openbare ruimte.
  • Neem zelf ook altijd vochtig toiletpapier mee. Vaak is er geen toiletpapier aanwezig in openbare toiletten.
  • Poets je tanden met mineraalwater uit een flesje.
  • Drink geen water uit de kraan in je hotelkamer. Het kraanwater is in het buitenland niet altijd veilig.
  • Kijk uit met zwemmen dat je geen water in je mond krijgt.
  • Draag altijd slippers onder de douche of bij het zwembad.
  • Ga niet zwemmen in stilstaand water.

15 Handige apps.

​Deze handige apps zijn de musthave op je smartphone

Google Translate

Google translate app

Met de Google Translate-app kun je (handgeschreven) tekst, foto’s en spraak vertalen in meer dan honderd talen.

Download:

Google Lens

Google lens

Google Lens: Je kunt Google Lens gebruiken om meer informatie op te vragen of actie te ondernemen aan de hand van je foto’s, objecten om je heen of afbeelding zoekopdrachten. Je vindt Lens in de zoekbalk van de Google-app.

Let voor een zorgeloze vakantie ook op het nieuws.